کک و مک عارضه ای است که برای آن درمان قطعی وجود ندارد، چنین چیزی نخواهد بود که کک و مک را بتوان با یک روش به طور کامل درمان نمود. اکثریت اوقات ابتلا به کک و مک عارضه ای است که زمینه ژنتیک و نژادی دارد اما بایستی بدانید که اثرات نور آفتاب می تواند تاثیرات منفی بر روی پوست و منجر به ایجاد چنین عارضه های شود. همچنین مصرف برخی داروها، از جمله داروهای هورمونی می تواند از دلایل ابتلا به کک و مک شود. محافظت کردن از پوست در برابر نور خورشید پس از درمان بسیار با اهمیت است. بسته به نوع پوست بیمار که می تواند سفید گندمی یا تیره باشد، درمان های مختلفی می گیرند. به عنوان مثال تیپ پوستی گندمی یا تیره برای درمان کک و مک بسیار سخت خواهد بود. در ادامه مقاله از سایت دکتر ایمان روغنی با ما همراه باشید تا در خصوص این موضوع جزئیات بیشتری را بیان کنیم.
درمان کک و مک براساس تیپ های پوستی
محافظت از پوست در برابر نور آفتاب پس از درمان به منظور بهبود و عود مجدد کمک بسزایی می نماید. عود کک و مک بسته به اینکه پوست بیمار چه تایپی است متفاوت است. در واقع پوست دارای نوع یا تایپ های مختلف نظیر: روشن، سفید، گندمی و تیره هستند.
به طور معمول پوست های گندمی یا تیره اند در صورت آنکه کک و مک داشته باشند درمان آن ها بسیار سخت خواهد بود. در چنین پوست های گاهی مجبور خواهیم بود برای درمان اقدامی نکنیم زیرا گاهی لیزر، پلینگ یا سایر روش های درمانی کک و مک که انجام می گردد، در صورت آنکه نادرست و بدون بررسی پوست انجام شود می تواند منجر به تشدید شدن کک و مک و حتی ایجاد لک های پوستی بزرگ تر به جای کک و مک خواهد شد.
ممکن است در ابتدا حدود یک هفته تا یک ماه کک و مک از بین برود اما پس از مدتی با شدت بیشتر، پررنگ شدن و حتی گاهی اوقات بزرگ تر شدن برمی گردد، که در چنین شرایطی درمان سخت تر و احتمال خواهد داشت اصلا مقدور نباشد. بنابراین برای درمان کک و مک آگاه باشید و به توصیه های پزشک متخصص خود خیلی خوب گوش سپارید، اصراری برای درمان قطعی کک و مک نداشته باشید زیرا گاهی اوقات ممکن خواهد بود با عوارض درمان مواجه شوید.
در پوست های که روشن هستند و تیپ های پوستی یک و دو که سفید است، ممکن خواهد بود درمان کک و مک به راحتی درمان شود و حتی مجدد عودی نداشته باشد.
درمان کک و مک با لیزر
یکی از روش های درمانی کک و مک استفاده از لیزرهای پوست می باشد. یکی از دستگاه های لیزر که تاثیر بسزایی در بهبود کک و مک دارد، لیزر کیو سویچ می باشد. در واقع متخصص پوست می توانند با کمک این لیزر به صورت بسیار سطحی کک و مک را بسوزانند. پس از انجام این نوع درمان فرد می بایست از قرار گرفتن در معرض نور آفتاب به مدت طولانی بپرهیزد و از ضدآفتاب ها، کرم های ترمیم کننده و حتی گاهی اوقات از کرم های ضد لک ها برای پیشگیری از عود کک و مک استفاده نماید.
درمان کک و مک با پیلینگ نقطه ای
یکی دیگر از روش های درمان عارضه کک و مک پیلینگ نقطه ای می باشد، در واقع پیلینگ نقطه ای بدین صورت است که به وسیله ی اسیدهای میوه یا مواد شیمیایی خاص به صورت سطحی موجب سوزاندن کک و مک می شود. در حقیقت این روش درمان عملکردی مشابه با لیزر دارد اما انتخاب هر کدام از این روش های درمان بسته به تیپ پوستی، شرایط بیمار و هدف از درمان بیمار مشخص می گردد.
مراقبت های بعد از درمان کک و مک
مراقبت بعد از درمان کک و مک بسیار مهم است زیرا اگر فرد پس از درمان در معرض نور آفتاب قرار بگیرد یا فعالیت آن به نحوه باشد که در معرض مستقیم نور آفتاب باشد، بایستی گفت که عود کک و مک در چنین افراد با وجود این شرایط حتمی است و حتی می توان گفت گاهی اوقات کک و مک تشدید خواهد شد. استفاده از سرم ها یا کرم های لک بر قوی در مواردی که کک و مک بسیار سطحی و روشن است، توصیه می شود.
کلام آخر
در برخی موارد درمان کک و مک با دارو امکان پذیر خواهد بود و سبب بهبود کک و مک می شود. لذا کک و مک درمان قطعی ندارد و بایستی در نظر داشته باشید هر گونه اقدام درمانی بدین صورت است که در ابتدا یک تست روی پوست انجام می شود در صورت آنکه حساسیت و واکنش پوستی ایجاد نشود سپس روی تمام پوست صورت درمان انجام می گردد.
0 Comments