یکی از شایع ترین بیماری ها، بیماری های پوستی هستند که در برخی موارد می تواند باعث مرگز انسان شود. به دلیل مهم بودن این موضوع و مهم بودن پوست به عنوان عضوی بسیار حساس که نیاز به مراقبت دارد قصد داریم در این مطلب به معرفی انواع بیماری های پوستی بپردازیم با ما همراه باشید.
بیماری های پوستی
انواع بیماری هایی که در دسته بیماری های پوستی قرار می گیرند به چند دسته تقسیم بندی می شوند. مثل بیماری هایی که خطر زیادی در پی دارند حتی تا جایی که احتمال مرگ و میر را در افراد مبتلا افزایش می دهند. بیماری های پوستی ای که مسری هستند و از یک فرد به دیگری قابل انتقال هستند، یا بیماری هایی که احتمال انتقال آنها به دیگری وجود ندارد.
دلایل مختلفی می تواند در بروز بیماری های پوستی نقش داشته باشد که مهم ترین آن ها:
- آلرژی ها
- موادی که موجب تحریکات پوستی شوند
- ویژگی های ژنتیکی
- اختلالات سیستم ایمنی بدن
انواع بیماری های پوستی
مهم ترین و شایع ترین بیماری های پوستی که وجود دارد موارد زیر هستند:
- حساسیت های پوستی ( آکنه، اگزما، روزاسه)
- عفونت های قارچی پوستی
- سلولیت
- انواع زگیل پوستی
حساسیت های پوستی
انواع حساسیت های پوستی مثل: اگزما، خشکی پوست، آکنه و التهاب و قرمزی پوست که با نام روزاسه مشهور است باعث می شود ظاهر پوست تغییر کنند.
این دسته از حساسیت ها در زنان شیوع بیشتری دارد و یکی از عللی که این مساله را توجیه می کند استفاده زیاد زنان از انواع وسایل آرایشی و نیز پاک کننده ها و مرطوب کننده ها در ناحیه پوست صورت است.
آکنه: بیماری آکنه که با تورم و التهاب و قرمزی پوست همراه است به دلیل اختلالی است که باعث می شود باکتری ها به فولیکول ها وارد شوند و زمینه ساز عارضه های پوستی گردند. دلیل اصلی این بیماری مشخص نیست اما هورمون های مردانه در این عارضه دخیل دانسته شده است.
اگزما: ظهورات بیرونی این بیماری نیز تورم و التهاب و قرمزی پوست است. اما علت اساسی بروز اگزما ناشناخته است. برخی از دلایل همچون واکنش غیر طبیعی سیستم ایمنی بدن در برابر مواد تحریک کننده بیرونی از جمله علت های بروز اگزما برشمرده شده است.
اگزما در افرادی که سابقه ابتلا به بیماری های آسم و آلرژی دارند بیشتر دیده می شود.
روزاسه: این بیماری پوستی از جمله بیماری های مزمن است که باعث قرمز شدن پوست می شود. در صورتی که این بیماری پیشرفت کند باعث می شود پوست فرد ضخیم تر شود. علت بیماری روزاسه نیز همچنان مشخص نیست ولی وراثتی بودن این بیماری از دلایلی است که برای آن ذکر کرده اند.
پوست مبتلایان به بیماری روزاسه به طور مرتب قرمز می شود و مدت زمان طولانی این قرمزی باقی می ماند. این عارضه در بخش های میانی صورت نمود بیشتری دارد.
عفونت های قارچی پوستی
از جمله دلایلی که باعث می شود بیماری عفونت های قارچی پوستی ایجاد شود برخورد با مواد آلوده و نیز موادی است که دارای قارچ هستند. در نتیجه این بیماری پوستی ظاهر می شود.
زمانی که قارچ ها به بدن یا پوست صورت راه پیدا می کنند با برخورد به کراتین پوست از آن تغذیه کرده و رشد و گسترش پیدا می کنند.
کراتین پروتئینی است که در لایه های بیرونی پوست بدن و صورت و نیز مو و ناخن وجود دارد. قارچ ها به کراتین هایی که در لایه های پوستی مرده اند حمله کرده و از آن ها تغذیه می کنند.
در نتیجه ی آلوده شدن پوست و لایه های آن به انواع قارچ ها عفونت های پوستی ایجاد می شود و زمینه بروز برخی از علائم و نشانه ها را در بخش های ظاهری پوست فراهم می کند.
سلولیت
سلولیت پوستی به عفونت باکتریایی گفته می شود که در بخش های عمقی پوست ایجاد می شود و سرعت رشد زیادی دارد.
این نوع عفونت به دلیل سرعت رشدی بالایی که دارد در کمترین زمان می تواند به بخش های مختلف بدنی و پوست پاها و نیز صورت گسترش پیدا کند و موجب بروز مشکلاتی در پوست شود.
در صورتی که عفونت های ناشی از این بیماری پوستی به بدن منتشر شود و وارد جریان خون گردد با خطر مرگ همراه است. از این رو بسیار اهمیت دارد که مبتلایان به این بیماری سریعاً این بیماری را تشخیص داده و روند درمان برای آن ها انجام شود.
عارضه هایی که در اثر سلولیت پوستی ایجاد می شود، قرمز شدن پوست، تورم والتهاب پوستی و نیز حس درد در بخش هایی از پوست می باشد.
برای درمان سلولیت در اغلب موارد آنتی بیوتیک ها پاسخ درمانی مناسبی را فراهم می کنند.
0 Comments