عوارض تزریق ژل لب شامل آسیب دیدن بافت لب، بروز واکنشهای آلرژیک، تورم و کبودی، عفونت، عدم تقارن لبها، ایجاد جوش و… است. اگر قصد تزریق ژل لب را دارید، بهتر است در ابتدا با عوارض احتمالی آن آشنا شوید و سپس با آگاهی بیشتر این کار را انجام دهید.
8 مورد از عوارض تزریق ژل لب
تزریق ژل لب عوارض متعددی دارد، ما در این نوشته، به بررسی 8 مورد از آنها میپردازیم.
آسیب رسیدن به بافت لب
یکی از عوارض تزریق ژل لب، آسیب رسیدن به بافت لبها است. این عارضه طبیعی و موقتی است چون یک ماده خارجی وارد بدن شده است، بنابراین بدن در برابر آن واکنش نشان میدهد. این واکنش ممکن است منجر به خرابی بافت لب شود و هرچه مقدار ژل استفاده شده بیشتر باشد، آسیب بیشتر خواهد بود و ممکن است در طولانیمدت به خرابی بافت لب منجر شود. برای جلوگیری از آسیب رسیدن به بافت لبها، مهم است که تزریق ژل لب توسط پزشک متخصص انجام شود.
بیشتر بخوانید: تزریق چربی صورت
بروز واکنشهای آلرژیک
بروز واکنشهای آلرژیک یکی دیگر از عوارض احتمالی پس از تزریق ژل لب است. هر فردی ممکن است نسبت به برخی مواد حساسیت داشته باشد. در صورتی که بدن شما نسبت به ماده موجود در ژل لب حساسیت داشته باشد، احتمالا با واکنش آلرژیک رو به رو خواهید شد.
علائم و نشانههای واکنش آلرژیک شامل تورم، خارش، قرمزی و سوزش باشد. در برخی موارد نادر، امکان رخ دادند واکنش آلرژیک شدیدتری مانند تنگی نفس، تپش قلب و… وجود دارد. برای پیشگیری از این اتفاق، پیش از تزریق ژل لب، درباره هر گونه حساسیت و آلرژی با پزشک خود صحبت کنید.
تورم و کبودی
یک مورد دیگر از عوارض تزریق ژل لب، خونریزی، کبودی و تورم است. این عوارض به مرور زمان بهبود مییابند، مدت زمان بهبودی این عوارض دو تا سه هفته پس از تزریق است. میزان سی سی مصرفی ژل لب، جنس ماده ژل و جهت و نحوه تزریق میتوانند عوامل تشدید کننده این نوع عوارض باشند. اگر سوزن تزریق به زاویه اشتباهی وارد شود یا پزشک نادرست تزریق را انجام دهد ممکن است خونریزی و تورم بیشتری رخ دهد. این موضوع، اهمیت انتخاب پزشک متخصص و ماهر را در انجام این فرآیند نشان میدهد.
بیشتر بخوانید: تزریق ژل لب
ایجاد زخم در ناحیه تزریق
زخمهایی که در ناحیه تزریق ژل لب ایجاد میشوند ممکن است ناشی از عمل تزریق نادرست باشد. حتی کوچکترین اشتباهی در تزریق میتواند باعث ایجاد این زخمها شود. در بیشتر مواد تزریق ژل لب، هیالورونیک اسید وجود دارد. اگر این ماده به صورت زیادی تزریق شود یا در محلی نادرست تزریق شود، ممکن است پوست خشک شود و این خشکی باعث ایجاد زخمهای عمیقتر میشود.
همچنین، استفاده بیش از حد از مواد تزریق ژل لب میتواند منجر به کاهش تولید کلاژن در طولانی مدت شود. تولید کلاژن برای حفظ سلامت و جوانی پوست بسیار مهم است. بنابراین، استفاده نادرست و بیش از حد از مواد تزریقی میتواند به کاهش تولید کلاژن منجر شود.
عفونت
یک نمونه دیگر از عوارض تزریق ژل لب، عفونت است. ایجاد عفونت پس از تزریق ژل لب به شرایط و عوامل مختلف بستگی دارد. برخی از شرایط و عواملی که میتوانند باعث ایجاد عفونت در لب شوند، عبارتند از:
- عفونت قبلی: اگر در لب یا دهان شماعفونت وجود داشته باشد، احتمال ایجاد عفونت پس از تزریق ژل لب افزایش مییابد.
- عوامل آلرژیک: در برخی افراد، ممکن است واکنش آلرژیک به مواد تزریقی مانند ژل لب رخ دهد و موجب عفونت گردد.
- عدم رعایت بهداشت: عدم رعایت بهداشت در فرآیند تزریق ژل لب، مانند استریل نبودن ابزارها میتواند ریسک عفونت را افزایش دهد.
- ضعف سیستم ایمنی: افرادی که سیستم ایمنی ضعیفی دارند، ممکن است حساسیت بیشتری به عفونت داشته باشند و بعد از تزریق ژل لب مبتلا به عفونت شوند.
عدم تقارن لبها
عدم تقارن لبها، یکی دیگر از عوارض تزریق ژل لب است. اگر پزشکی که تزریق را انجام میدهد، مقدار ژل را در هر طرف لب بیشتر یا کمتر بزند یا سوزن ژل را در محل اشتباهی قرار دهد، ممکن است تقارن لبها بهم بریزد و لبها با هم تفاوت داشته باشند.
در صورتی که پس از تزریق ژل لب متوجه عدم تقارن لبها شوید، بهترین راه حل این است که به پزشک متخصص و ماهر مراجعه کنید. او میتواند اقدامات لازم را برای برطرف کردن این مشکل انجام دهد. به این نکته نیز توجه داشته باشید، تا زمانی که این مسئله را حل نکردهاید تزریق دوم را انجام ندهید جون امکان دارد مشکلات جدیتری به وجود بیاید.
ایجاد جوش
ایجاد جوش یکی از عارضههای طبیعی پس از تزریق ژل لب است. جوشهایی که پس از تزریق ژل لب بوجود میآیند، ممکن است ریز یا درشت باشند. برای درمان و جلوگیری از این جوشها، باید با دکتر خود مشورت کنید و از او راهنمایی دریافت کنید. قبل از انجام عمل تزریق، میتوانید تست حساسیت انجام دهید تا میزان حساسیت شما به مواد مورد استفاده در ژل لب بررسی شود. اما اگر این تست را فراموش کردید و جوش زدید باید با دکتر خود مشورت کنید تا درباره نوع کرمها و محلولهایی که برای درمان این مشکل مورد استفاده قرار میگیرند، راهنمایی دریافت کنید.
بیشتر بخوانید: تزریق ژل بینی
جا به جایی ژل
جابه جایی ژل نیز از عوارض تزریق ژل لب است. یکی از مشکلاتی که جا به جایی ژل میتواند ایجاد کند، فلج شدن برخی از نواحی صورت است. بهتر است بدانید که فلج شدن صورت موقتی است و پس از چند هفته بهبود مییاد. اگر چنین اتفاقی برای شما افتاد، به پزشک خود مراجعه کنید. از عواملی که میتواند احتمال جا به جا شدن ژل را در بدن افزایش دهد، تزریق بیش از حد ژل و عدم توجه به محل مناسب تزریق است.
نتیجهگیری
برخی از عوارض تزریق ژل لب، شامل حساسیت و التهاب، ایجاد جوش، جا به جا شدن ژل در بدن و… است. این عوارض موقتی هستند و با گذشت زمان بهبود مییابند. برای پیشگیری از بروز این عوارض، بهتر است با تحقیق پزشک متخصص و ماهر را برای تزریق انتخاب کنید. در صورت بروز عارضه پس از تزریق ژل لب، به پزشک خود مراجعه کنید تا او وضعیت شما را مورد بررسی قرار داده و درمان مناسب را تجویز کند.
0 دیدگاه